Nieuws/Binnenland

Kaaswinkel opent ’eerste stream store’

Screenshot Livestream Kaan’s Kaaswinkel

ALKMAAR - Online kaas kopen en toch van de kaasboer live, persoonlijk uitleg krijgen over de kaas. Kaan’s Kaaswinkel uit Alkmaar heeft deze week - naar eigen zeggen - ’s werelds eerste ’stream store’, een mix tussen een webwinkel en een fysieke winkel.

Screenshot Livestream Kaan’s Kaaswinkel

Met een webcam is te zien wat er in de winkel in de Alkmaarse Koorstraat gebeurt. Gestelde vragen worden door het personeel op camera beantwoord en ook de klanten in de winkel zijn gewoon in beeld. Een belangrijk verschil met een gewone webwinkel: als er een klant binnenloopt in Alkmaar, dan moet de onlineklant op zijn beurt wachten.

Andere verschillen zijn er ook. Online zijn er maar acht kaassoorten te bestellen, terwijl in de winkel veel meer keuze wordt geboden. Voor klanten uit het verre buitenland is het overigens pech hebben. De streamingwinkel is alleen open als de gewone winkel dat ook is.

De online winkel is een samenwerking met ABN AMRO. De bank noemt het een ,,experiment met een knipoog'', bedoeld om de aandacht te vestigen op het hebben van een online aanwezigheid voor kleine winkeliers. Met de streaming winkel wil ABN dan ook laten zien hoe je online klanten persoonlijke interactie kan bieden en echt kan betrekken bij je winkel.

Lees meer over