Nieuws/Binnenland

’Eten en drinken in vliegtuig duurder’

Door Paul Eldering

123rf

Eten en drinken in vliegtuigen wordt steeds duurder. Zo kost een flesje water aan boord bij prijsvechters al gauw tussen twee en drie euro. Dat blijkt uit vergelijkend onderzoek van zoekmachine Kayak.

123rf

„Voor een zakje chips betaalt de reiziger zomaar 2,50 euro, voor een reep chocola gemiddeld twee euro en voor koffie en thee zelfs nog meer”, luidt de conclusie. Het is volgens de onderzoekers vele malen duurder dan in de supermarkt.

Passagiers betalen zich blauw

„De prijzen gaan soms wel vijf tot tien keer over de kop. Voor alcoholische drankjes betalen passagiers zich helemaal blauw, tot wel zes euro voor een lauw blikje bier. De vliegmaatschappijen hanteren onderling ook grote prijsverschillen. Dat kan de helft in de portemonnee schelen.”

Aanbevolen wordt om zoveel mogelijk zelf eten en drinken mee te nemen in het vliegtuig voor zover dat is toegestaan. Budgetvliegers kunnen de kale ticketprijs laag houden door voor allerlei extra’s veel geld te vragen. Ook bijvoorbeeld in te checken bagage en stoelreserveringen worden alsmaar duurder.

Lees meer over