Nieuws
377364
Nieuws

Met vriendin Carice van Houten en hun acht gezworenen:

Halina leeft in eigen wereld

Ze zaaide wind en ze oogstte een storm… HALINA REIJN (40) zal in een column niet snel nog eens iemand voor ‘zeekoe’ uitmaken nu zij half Nederland én de vrouw in kwestie, gisteren op deze pagina, over zich heen kreeg. Toch staat de actrice er niet alleen voor. Wie vormt die mysterieuze, hechte vriendengroep om haar heen?

Ze zijn slim, rijk en goodlooking… en vormen met elkaar de gouden toneelgeneratie van dit moment. De laatste dagen veelbesproken HALINA REIJN en haar deze week bevallen hartsvriendin CARICE VAN HOUTEN zijn sinds jaren het stralende middelpunt van een hechte vriendengroep met tal van acteurs die de bal in de ploeg houden, het werk verdelen, en hun netwerk weten uit te breiden tot in Londen en Los Angeles, mede dankzij de onlangs geïntroduceerde, nieuwe leden GUY PEARCE en JUDE LAW!

Ze zijn een hechte club die, thuis bij Carice, geen pottenkijkers duldt en die zo gesloten is als de goudkluizen van de maar iets verder gelegen Nederlandsche Bank. KATJA SCHUURMAN in haar tijd met THIJS RÖMER, MANUEL BROEKMAN, HANS KESTING, EGBERT JAN WEEBER, HADEWYCH MINIS, GÉZA WEISZ, ROBERT DE HOOG, en nog enkele minder bekende namen, zijn leden van het bijna mysterieuze gezelschap van Carice en Halina dat met elkaar de fine fleur van het toneel vormt en – naar verluidt – niet alleen de plánken met elkaar deelt. De catering blijft dan bovendien niet tot alcohol en gezellige wokkels beperkt en feestgevierd wordt er regelmatig, meestal tot de straatlantaarns aan de grachten weer zijn gedoofd. Slechts zelden komt er uit hun gelederen nieuws naar buiten...

De jonge regisseur KEES VAN NIEUWKERK was via goede vriend Géza in de groep gekomen en viel daar duidelijk in de smaak. Zeker bij Carice, die onmiddellijk viel voor de charmes van de lange, jongensachtige filmmaker met wiens vader MATTHIJS zij het ook al jaren goed kon vinden. Een regelrechte sensatie was het, toen Carice en Kees zich in oktober 2013 voor het eerst samen presenteerden bij de Utrechtse Filmdagen en daar door zóveel fotografen langs de rode loper werden opgewacht, dat hun geflits vanaf de Domtoren op de oerknal moet hebben geleken. Een vol jaar van geluk volgde. Carice was veel op tour voor Amerikaanse film die op tal van locaties, ook buiten de States, werden opgenomen en had haar handen vol aan de serie Game of Thrones die in Los Angeles haar doorbraak werd.

De vriendengroep werd bijeengehouden door Halina en Kees, die Carice bovendien regelmatig opzocht. Maar vorig jaar gebeurde er toch iets wat niemand van de intimi lang van tevoren kan hebben zien aankomen… en Carice zelf waarschijnlijk ook niet!

Het was kort nadat zij met Kees van Nieuwkerk, nog in een heus Carice van Houten-T-shirt, op vliegveld LAX van Los Angeles landde. Heeft Kees misschien gedacht dat hij in Californië met Carice de zomer van zijn leven ging doorbrengen... dat liep even anders.

LEES HIER HET HELE ARTIKEL