Nieuws/Binnenland
377880236
Binnenland

Grote brand in oude sigarenfabriek in Hilversum

HILVERSUM - In een leegstaande sigarenfabriek in de Ampèrestraat in Hilversum heeft zaterdagavond op de tweede verdieping een grote brand gewoed. Na enkele uren was het vuur onder controle, maar de brandweer heeft nog wel enkele uren nodig om het vuur helemaal te doven, zei een woordvoerder.

Het dak is ingestort. Er zijn geen gewonden. Een aantal naastgelegen panden moesten tijdelijk worden ontruimd omdat de bewoners last hadden van de rook. Ze zijn tijdelijk elders opgevangen en kunnen later op de avond naar verwachting weer naar huis, aldus de woordvoerder.

Er was veel rookontwikkeling. Zwarte rookwolken waren tot in de verre omtrek te zien. De brandweer adviseerde omwonenden ramen en deuren gesloten te houden. Volgens de woordvoerder is er geen asbest vrijgekomen.

Het pand werd gerenoveerd, het zou gaan om een monumentaal fabriekspand uit 1883, Het is nog niet bekend hoe de brand is ontstaan.

Vanwege de enorme rookontwikkeling is er een NL-alert uitgegaan. Mensen werden opgeroepen om vooral niet te komen kijken naar de brand en als ze dit toch wilden doen, werden ze gewaarschuwd om 1,5 meter afstand van elkaar te houden.