Nieuws/Binnenland

Moeder: agenten stormden op mijn zoontje af

Toch geen boete voor wildplassend jongetje: politie erkent fout

Dat is dan 140 euro... (Beeld ter illustratie)

Dat is dan 140 euro... (Beeld ter illustratie)

Hollandse Hoogte

Uden - UPDATE 18.23 uur - De 2-jarige Mattias, die dinsdagmiddag werd bekeurd omdat hij onder begeleiding van zijn opa een plasje pleegde in de Udense buitenlucht, hoeft de boete toch niet te betalen. De politie zegt nu dat de opa van het jongetje onterecht op de bon is geslingerd.

Dat is dan 140 euro... (Beeld ter illustratie)

Dat is dan 140 euro... (Beeld ter illustratie)

Hollandse Hoogte

„Hij was met zijn opa Hennie op pad in de Brabantse stad, toen hij plots riep dat hij moest plassen. Mattias is al zindelijk, maar hij moet wel vaak plassen en er is niet altijd tijd om een toilet te vinden”, vertelt zijn moeder Melike van der Elst aan De Telegraaf. De twee zochten een zo beschut mogelijk plekje bij een muur naast de bakker, waar de peuter even kon plassen.

Geen grap

„Plots kwamen er twee jonge agenten op Mattias en zijn opa af. Ze schreven een bon van 140 euro uit. Eerst kon Hennie het niet geloven, hij dacht dat het een grap was. Toen de agenten duidelijk maakten dat ze echt een boete gingen uitschrijven, werd hij behoorlijk kwaad.” Dat de emoties flink opliepen, waarna opa Hennie de agent uitschold, geeft ze toe.

Onbegrip, zo verklaart de moeder de woedeuitbarsting van de man op leeftijd. „Hij vond het zo oneerlijk, daarom werd hij boos. Hij stond helemaal te trillen.”

De politie wil in eerste instantie niet ingaan op het incident, omdat het om een individuele zaak gaat. „De familie kan een gesprek aangaan met de politie als ze dat willen”, aldus een woordvoerder eerder. Nu blijkt dat de boete is verscheurd.

Bekijk meer van