Nieuws/Buitenland
378503
Buitenland

Weer steekpartij in trein

SULZ - In de Oostenrijkse plaats Sulz, dicht bij de grens met Zwitserland, zijn dinsdagochtend twee mensen gewond geraakt door een steekpartij in een trein. De dader is opgepakt.

Het gaat volgens de politie om een verwarde man.

Zwitserland werd afgelopen weekend ook opgeschrikt door een bloedige steekpartij in een trein. Een 27-jarige man verwondde meerdere mensen met een mes en besprenkelde ze met brandbare vloeistof waarna brand uitbrak. Een vrouw kwam om het leven. Ook de dader overleefde het niet. Onder de gewonden bevindt zich ook een zesjarig jongetje.

Over het motief van die aanval tast de politie nog in het duister. Er wordt niet uitgegaan van een terroristische aanval of een „politiek gemotiveerde of xenofobische misdaad”.

Bij de steekpartij dinsdag is volgens de politie sprake van een „duidelijk geestelijk verwarde man” van 60 jaar, melden Oostenrijkse media. Met behulp van pepperspray en een andere passagier kon de politie de man oppakken.

De slachtoffers zijn 19 en 17 jaar oud. Ze werden in hun buik, rug en hals geraakt. Het is nog onduidelijk hoe zwaar de verwondingen zijn.