Nieuws/Binnenland
378680
Binnenland

Gezin gaat na crash nog elke dag ’door hel’

Acht jaar geëist tegen doodrijder A2

UTRECHT - Tegen Neil van der L., die vorig jaar op de A2 een dodelijk ongeluk veroorzaakte, waardoor de vader van een gezin om het leven kwam en vijf anderen zwaargewond raakten, is voor de rechtbank in Utrecht acht jaar cel geëist.

De man reed onder invloed van speed en cannabis met een snelheid van 237 kilometer per uur achterop de auto van het gezin. Die sloeg daardoor over de kop en schoof nog tientallen meters door over de snelweg. Twee kinderen zijn door het ongeval blijvend gehandicapt geraakt.

Volgens de aanklager heeft de man op geen enkel moment geremd voordat het ongeluk gebeurde. Om de botsing te vermijden besloot hij rechts in te voegen. Met 237 kilometer per uur en zonder te remmen. ,,Het was nooit mijn intentie om een ongeluk te veroorzaken”, zei Neil van der L., die zei daar ,,zwaar teleurgesteld over te zijn. ,,Ik reken me het dodelijke slachtoffer aan.”

Hoewel hij door de speed op het moment van de aanrijding psychotisch was, wrijft het Openbaar Ministerie hem de botsing zwaar aan. Naast de celstraf eist het OM een ontzegging van de rijbevoegdheid van tien jaar als hij eenmaal vrij komt.