Nieuws/Binnenland
378687
Binnenland

Zoektocht naar al dagenlang vermiste man uit Roermond

Onrust over verdwijning gehandicapte Pursey

ROERMOND - De doodongeruste familie van de halfzijdig verlamde Pursey Martines (67) is met man en macht op zoek naar de sinds een week vermiste inwoner van Roermond. De Limburger verdween na een uitstapje plotseling van de aardbodem en is sindsdien spoorloos. De politie is ingeschakeld, maar kan door het ontbreken van aanknopingspunten op dit moment weinig tot niks doen.

Martines, die afhankelijk is van medicijnen, ging vorige week donderdag „wat boodschappen doen”, maar sindsdien ontbreek van hem elk spoor. „Normaal is mijn oom ’s avonds altijd keurig op tijd thuis voor iemand van de Thuiszorg die insuline bij hem komt spuiten”, verzucht zijn nichtje Ismara Romano (26). „Dit is dus echt niks voor hem, wij zijn dodelijk ongerust. Pursey is al dagen weg en zeker ook gezien het warme weer willen wij weten wat er met hem is gebeurd. Mijn oom kan helemaal niet zolang alleen zijn, omdat hij medicijnen nodig heeft."

Geen oog dicht

Romano en de rest van de familieleden hebben door alle onzekerheid de afgelopen nauwelijks geslapen. De telefoon ligt binnen handbereik en elke keer als de gsm afgaat, is er even een moment van schrik. In de afgelopen dagen is zelfs tot in Duitsland met speurhonden naar hem gezocht. Om de zoektocht naar hun spoorloos verdwenen gehandicapte oom alsnog succesvol te kunnen afsluiten, zijn door heel Roermond flyers opgehangen met daarop zijn foto.

Geel hesje

„We grijpen echt alles aan om hem te vinden. Hopelijk zijn er lezers van De Telegraaf die hem ergens zien op zijn donkerblauwe scootmobiel met bijbehorend geel hesje en ons dan tips kunnen geven over zijn verblijfplaats. Hij kan heel verward overkomen, dat wil ik die mensen nog even meegeven. Hij heeft al dagenlang geen insuline meer gehad.”

Volgens Chris Timmermans, woordvoerder van de Limburgse politie, loopt er „zeker een onderzoek in deze zaak”. „Het gebied waar meneer zich zou kunnen bevinden, is echter dermate groot dat het moeilijk zoeken is voor ons. Wij hebben contact hierover met de familie en zijn afhankelijk van mensen die de man eventueel gezien hebben.”