Nieuws/Binnenland
378692
Binnenland

Loterijverlies terug uit Guernsey

St Peter Port (Guernsey) - De gewipte Loterijverlies-oprichter Ferdy Roet probeert de macht over zijn claimstichting te heroveren. Hij heeft hiervoor in het diepste geheim de structuur van zijn claimbedrijf veranderd.

Uit recent doorgevoerde wijzigingen in het handelsregister blijkt dat Roet zijn bedrijfje Loterijverlies BV, dat afgelopen jaren werd bestuurd door een brievenbusfirma op Guernsey, vorige week weer terug naar Nederland en onder zijn bestuur heeft gebracht.

Schadevergoeding

De actie hangt samen met een nieuwe dagvaarding van Staatsloterij die Roet afgelopen week als Loterijverlies BV heeft uitgebracht. In de dagvaarding wordt opnieuw een schadevergoeding geëist van de Staatsloterij.

Loterijverlies BV moet niet verward worden met Stichting Loterijverlies die 194.000 betalende deelnemers telt en waar de rechtbank deze zomer een tijdelijk bestuurder benoemde om een onderzoek te doen naar de verdwenen miljoenen van de stichting. Dit onderzoek, uitgevoerd door voormalig rechtbankpresident Erik van den Emster, werd vorige week afgerond. Naar verluidt zijn de uitkomsten van dit onderzoek niet positief voor Ferdy Roet.

Grote geldbedragen

De Telegraaf toonde afgelopen jaren aan dat er grote geldbedragen via onduidelijke transacties verdwenen naar de derdengeldrekeningen van een met Roet bevriende advocate en naar brievenbusfirma’s op belastingparadijzen Guernsey en Isle of Man. Het is een publiek geheim dat Roet zelf achter deze brievenbusfirma’s schuil gaat. Roet regelde vervolgens een hypotheek van 3 miljoen euro via een aan hemzelf gelieerde firma op Isle of Man voor de aanschaf van een riante duinvilla in Bergen.

Vorige week meldde Roet in een schrijven aan de 194.000 deelnemers van Stichting Loterijverlies dat zij niet langer vertegenwoordigd worden door de Stichting Loterijverlies, maar voortaan door zijn BV. Het is niet duidelijk waar hij deze overdracht van vertegenwoordiging op baseert.