Nieuws
378700
Nieuws

Engelsen geven ruim 41x zo veel uit

Eredivisieclubs houden de hand op de knip

Paul Pogba was deze zomer de duurste.

Paul Pogba was deze zomer de duurste.

Rotterdam - Met nog één dag voor de deadline van deze zomerse transferperiode is de Engelse Premier League niet meer te achterhalen. De twintig teams van ’s werelds grootste voetbalcompetitie gaven samen €1,2 miljard uit. Daarbij vergeleken is de €28,4 miljoen aan transferuitgaven in de Nederlandse Eredivisie een schijntje.

Paul Pogba was deze zomer de duurste.

Paul Pogba was deze zomer de duurste.

De achttien clubs op het hoogste Nederlandse niveau gaven in de zomer tot nu toe zelfs minder uit dan de twintig clubs in de Championship, het op één na hoogste niveau in Engeland, blijkt uit gegevens van de website Transfermarkt. In die league, qua transfergelden de vijfde ter wereld, wordt bijna tien keer meer uitgegeven dan bij ons. De Eredivisie staat in de ranglijst op de dertiende plaats, vlak voor de 2. Bundesliga in Duitsland.

De transferbedragen in de Premier League liggen een straatlengte voor op de nummer twee van de lijst, de Italiaanse Serie A. Het verschil tussen de twee is bijna €600 miljoen. De duurste transfer van deze zomer staat op naam van Manchester United. Paul Pogba (23) werd voor €105 miljoen overgenomen van Juventus. Dat is bijna vier keer zo veel als alle eredivisietransfers bij elkaar.

Woensdag is de laatste dag dat clubs nog spelers uit het buitenland kunnen halen. Traditiegetrouw wordt er dan nog met miljoenen gesmeten.