Nieuws/Buitenland
378727
Buitenland

Franse agent aangevallen met mes

TOULOUSE - Een man heeft op een politiebureau in de Franse stad Toulouse een politieagent aangevallen met een mes. De politieman raakte gewond aan zijn hals maar is niet in levensgevaar. De dader kon meteen gearresteerd worden.

Volgens Franse media kwam de man op het bureau in het centrum van Toulouse binnen met het verhaal dat hij aangifte wilde doen toen hij de agent plots aanviel. Hij probeerde het wapen van de agent te pakken toen die hem fouilleerde als onderdeel van de veiligheidsprocedure.

Dat mislukte echter waarna de man het mes tevoorschijn haalde en uithaalde. Collega’s van de agent konden de man arresteren.

De 31-jarige verdachte van Algerijnse afkomst zou psychiatrische problemen hebben. Hij zou bij de politie bekendstaan als gewelddelinquent, maar hij zou niet voorkomen op de terreurlijst.

De 23-jarige politieman was pas zes maanden in functie. Hij is naar het ziekenhuis gebracht. Un cordon de police est placé aux entrées de la rue du Rempart Saint-Étienne où se trouve le commissariat #Toulouse pic.twitter.com/bBlrCZoZEI— La Dépêche 31 (@ladepeche31) August 30, 2016