Nieuws/Buitenland
378761
Buitenland

Zeker 20 doden bij aanslag Somalië

MOGADISHU - Door een bomaanslag in de regeringswijk van Mogadishu zijn volgens de Somalische autoriteiten zeker twintig mensen om het leven gekomen. Er vielen bovendien meer dan dertig gewonden.

Een terrorist van de radicaalislamitische militie al-Shabaab blies zich dinsdag in een vrachtwagen met explosieven op bij een hotel in de buurt van het presidentieel paleis.

Veiligheidsfunctionarissen probeerden de bestuurder in het drukke verkeer vergeefs met geweervuur tot staan te brengen. ,,Hij ramde door verscheidene controleposten heen en bracht het voertuig ter hoogte van hotel Syl tot ontploffing'', zei een woordvoerder.

Volgens de politie zijn de meesten van de tot dusver getelde 21 doden burgers. Onder de (licht)gewonden zouden enkele kabinetsleden zijn. Het hotel, dat na eerdere aanslagen als zeer goed beveiligd gold, raakte zwaar beschadigd.

De politie houdt er rekening mee dat het dodental nog zal oplopen. #BREAKING Powerfull explosion rocked in Mogadishu on Tuesday. pic.twitter.com/UyPQTTc9ZZ— Somalia Live Update (@HassanIstiila) August 30, 2016 Terreurorganisatie al Shabaab, die banden heeft met al Qaeda, heeft de afgelopen tijd meerdere aanslagen gepleegd in Mogadishu. Vorige week kwamen tien mensen ombij een aanslag op een populair restaurant aan het strand.