Nieuws/Binnenland
378787
Binnenland

Bedrijfsuitje loopt uit op steekpartij met gewonden

Bioscoop The Movies

Bioscoop The Movies

AMSTERDAM - Tijdens een bedrijfsuitje op de Haarlemmerdijk zijn in de nacht van maandag op dinsdag drie personen, in de leeftijd van 20 tot 33 jaar, gewond geraakt nadat een onbekende man op hen instak. De steekpartij gebeurde rond 02.30 uur.

Bioscoop The Movies

Bioscoop The Movies

Het bedrijfsfeest vond plaats in bioscoop The Movies. Het zou gaan om een personeelsfeest van de Amsterdamse filmtheaters The Movies en De Filmhallen. De verdachte, een man van 26, zou eerst een man hebben gestoken die buiten voor het pand stond. Toen het slachtoffer naar binnen liep, volgde de verdachte. Binnen brak paniek uit toen nog twee mannen werden gestoken. Op het moment van het incident waren er enige tientallen personen aanwezig.

Politiemensen die snel ter plaatse waren, hielden op aanwijzing van een getuige de verdachte op de Haarlemmerdijk aan. Tijdens de aanhouding trok een politieman zijn vuurwapen. De verdachte liet een bebloed mes op de grond vallen. Het steekwapen is in beslag genomen. De verdachte is overgebracht naar een cellencomplex.

Het is nog onduidelijk hoe het met de gewonden gaat. Volgens de verslaggever van De Telegraaf is één gewonde naar huis en twee andere gewonden liggen nog in het ziekenhuis. Voor alle drie de slachtoffers geldt dat er verder niets bekend is van de verwondingen. De politie doet onderzoek naar de gebeurtenis. De slachtoffers werden allemaal in het bovenlichaam gestoken.