Nieuws/Buitenland
378792
Buitenland

Tiener overlijdt na zuigzoen

MEXICO STAD - Een zuigzoen van zijn vriendin is een Mexicaanse tiener fataal geworden.

De 17-jarige Julio Macias Gonzalez kreeg opeens zware schokken toen hij met zijn ouders aan tafel zat in Mexico Stad. De avond ervoor had hij doorgebracht met zijn 24-jarige vriendin.

Gewaarschuwde hulpdiensten konden niets meer voor de jongen doen. Hij stierf ter plekke.

Later ontdekten artsen dat hij een beroerte had gehad. Volgens lokale media denken de doktoren dat die veroorzaakt is door een zuigzoen van zijn vriendin. De zoen zou namelijk een bloedprop hebben veroorzaakt, die later door de bloedbaan in de hersenen van de jongen terechtkwam en daar een beroerte veroorzaakte.

De ouders van de jongen geven zijn vriendin de schuld van zijn dood en zij zou zijn ondergedoken. Tegen lokale media vertelt de familie dat ze het niet eens waren met het grote leeftijdsverschil tussen de twee, maar dat hij geweigerd had om het uit te maken.

Liefdesbeet

Het is niet de eerste keer dat een ’liefdesbeet’ een beroerte heeft veroorzaakt. In 2011 kon een 44-jarige vrouw uit Nieuw-Zeeland plots haar linker arm niet meer bewegen. In het ziekenhuis bleek dat ze een beroerte had gehad, maar de oorzaak daarvan was niet meteen duidelijk.

Uiteindelijk merkten de artsen een zuigzoen op in de nek van de vrouw. Ze concludeerden dat de zuigzoen schade had aangebracht aan een belangrijke ader en dat er een bloedprop was ontstaan. Toen die in haar hart terechtkwam, kreeg ze een beroerte.