Nieuws/Binnenland
378850
Binnenland

Limburger vrijuit in zaak dode dakloze

HEERLEN - Ibrahim M. (44) uit Brunssum, hoofdverdachte in de zaak rondom de raadselachtige dood van een dakloze uit Heerlen in juni dit jaar, wordt definitief niet verder vervolgd door justitie. De zaak is geseponeerd. Dat bevestigt zijn advocaat Peter van Geelkerken.

Dakloze Leo viel op zondagmorgen 19 juni de echtgenote van Ibrahim M. aan toen de vrouw in Heerlen naar haar werk ging. Terwijl de dakloze haar aanviel en probeerde te beroven, kwam M. tussenbeide. Ook hij werd hierbij door Leo bedreigd met een mes.

Hierna onstond er een handgemeen waarbij geduwd werd en klappen vielen. De Heerlense dakloze, die onder invloed was van drank en drugs, kwam tijdens deze schermutseling op de grond terecht en overleed later in het slaaphuis elders in Heerlen. De hevig geschrokken Ibrahim M. werd gehoord door de politie.

Justitie in Limburg heeft nu besloten om hem niet te vervolgen, de zaak te seponeren. ,,Er is volgens het OM in deze zaak sprake geweest van noodweer en dus geen opzet. Mijn clieent is daar heel blij mee. Hij en zijn vrouw waren in iets terechtgekomen wat zij allebei helemaal niet gewild hebben", aldus advocaat Van Geelkerken.

Hans-Martin Don, directeur van het Leger des Heils in Limburg en Brabant, reageert verrast over het feit dat het OM heeft besloten deze zaak te seponeren. ,,Dat is ons tot op heden nog niet medegedeeld. Daarom zal ik hier verder nog achteraan gaan", zegt Don.

,,Wij hebben ons intern onderzoek naar deze kwestie inmiddels afgerond en dit neergelegd bij de GGD. Die zullen hiermee wat gaan doen. Daarnaast is de Inspectie voor de Volksgezondheid ook inmiddels met een onderzoek bezig naar wat in deze zaak precies is gebeurd."