Nieuws/Buitenland
378889
Buitenland

Hoger beroep Kim Dotcom te zien op YouTube

WELLINGTON - De Duitse internetondernemer Kim Dotcom mag het hoger beroep tegen zijn uitlevering aan de Verenigde Staten live laten uitzenden op YouTube. De rechter gaf volgens Nieuw-Zeelandse media toestemming om het proces te laten filmen door een ingehuurde cameraman.

De magistraat voerde onder meer de grote belangstelling voor de zaak aan als reden om het verzoek goed te keuren. Hij legde Dotcom wel een aantal voorwaarden op. Zo moeten de chat- en reactiemogelijkheden bij de video worden uitgezet. Ook moeten de beelden vertraagd worden uitgezonden.

De Duitser liet op Twitter weten zich aan de voorwaarden te zullen houden. ,,Nieuw-Zeeland staat vooraan waar het transparante rechtspraak betreft'', jubelde Dotcom, die hoger beroep had aangetekend nadat de rechtbank vorig jaar bepaalde dat zijn uitlevering kon doorgaan.

De ondernemer was de grote man achter Megaupload, een site waar bestanden konden worden gedeeld. De Verenigde Staten verdenken hem onder meer van het schenden van auteursrecht.