Nieuws
378921
Nieuws

Wat Zij Vindt

'Na de zomer stroomt de vrijgezellenvijver vol met nieuwe aanwas'

Mijn single vriendinnen en ik grappen altijd dat de vrijgezellenvijver waarin we vissen, na de zomervakantie en de kerstvakantie overstroomt met nieuwe aanwas. In de vakanties wordt er massaal gedumpt en na de vakantie wordt er menig echtscheiding uitgesproken. Maar... is de vakantie nou echt een killer voor je relatie?

Mijn moeder riep het al toen ik voor de eerste keer met Vriendje op vakantie ging: 'Vakantie is de ultieme relatietest! Daarna weet je pas echt of het wat is.' Wij doorstonden de test en ik trouwde een paar jaar later met hem. Toch werden juist die vakanties in een later stadium wél een issue. Hij wilde het liefst thuisblijven, terwijl het mij  niet gek genoeg kon wat betreft bizarre vakantiebestemmingen.

Rummikub op de camping

Een camping in Ruinen met Rummikub en schoonfamilie werd het compromis, wat voor mij een soort mentale marteling was. Daarna ging ik alleen met Dochter op vakantie, maar na de zoveelste singlevakantie als getrouwde vrouw besloten we dan toch maar om ieder ons eigen ding te gaan doen. Ook buiten de vakantie. In ons geval was de gezamenlijkevakantie dus niet de druppel die de emmer deed overlopen, maar bij veel stellen is dat wel het geval.

Lees verder en praat mee op VROUW: "Na de vakantie kijk ik wel weer eens welke nieuwe aanwinsten er in de vijver spartelen..."