Nieuws/Buitenland
378922
Buitenland

Berg verjaardagspost voor eenzame tiener

LONDEN - Een noodkreet op internet heeft een autistische jongen uit Groot-Brittannië een onvergetelijke vijftiende verjaardag bezorgd. De tiener ontving volgens CNN vele duizenden kaarten nadat zijn moeder mensen op Facebook had opgeroepen in de pen te klimmen.

De Britse Ollie Jones had geen vrienden en rekende dus niet op felicitaties. Daarom had hij twee verjaardagskaarten voor zichzelf gemaakt. ,,Hij zei dat hij zo dol is op het openen van kaarten dat hij er een paar voor zichzelf heeft gemaakt”, schreef zijn moeder op Facebook.

Het bericht van moeder Karen bleek bij veel mensen een gevoelige snaar te raken. Haar oproep werd meer dan 25.000 keer gedeeld. Veel bezoekers van de site beloofden bovendien een kaart te sturen.

De vrouw rekende op hooguit twintig kaarten, maar inmiddels heeft haar zoon er al zevenduizend kunnen openen. Er zou bovendien nog veel meer verjaardagspost op hem liggen te wachten.

Voor de tiener is daarmee een droom uitgekomen. Hij bleef op zijn verjaardag selfies maken terwijl hij ,,ik ben beroemd, ik ben beroemd'' bleef zeggen.