Nieuws
378925
Nieuws

Wat Zij Vindt

'Woede vorm geven door een boerkiniverbod zet geen zoden aan de dijk!'

Journalist Hester Zitvast heeft de afgelopen dagen talloze artikelen, columns en heftige reacties gelezen over de boerkini. Ze begrijpt de ophef niet zo. "Ik hoorde Pieter Derks in zijn zomercolumn op radio 1 zeggen 'Het is maar een lapje stof'. Rake tekst. Want dat is het ook; gewoon een lapje stof."

Ik heb maar één vraag. Wat schaadt de boerkini ons? Maar echt, in welk opzicht hebben wij er nou last van. Wordt je stranddag er minder zonnig door? Zwemt het minder lekker als er naast je iemand volledig bedekt op een luchtbed drijft? Raken je kinderen er van in paniek? Krijg je er hoofdpijn van? Maakt het je ziek? Nee. Niets van dat.

65+ en hotpants

Ik begrijp het gevoel wel hoor. Wij vrije Westerse mensen moeten er niet aan denken om gedwongen door religie, of desnoods een man met een ijzersterke wil, van top tot teen in een lange jurk te lopen. Wij bepalen zelf wel wat we aan trekken! 

Hier kan namelijk alles. Hier mag ook alles. 65+ en een hotpants aan? Doen meid, dat houdt je jong! En ondanks je striae en overtollige postzwangerschapskilo's tóch in die minibikini kruipen? Dapper! Selfie op Facebook posten en je gaat knetter-viral met duizenden likes van medemoeders.

Lees verder en praat mee op VROUW: "Woede vorm geven door een kledingverbod, zet geen zoden aan de dijk!"