Nieuws
378926
Nieuws

Open brief

Lieve knul, ook jij wordt gemist

Op 8 juni werd een baby’tje levenloos gevonden bij de Amsterdamse Sloterplas. Hij wordt vanmiddag begraven. Door rechercheurs in plaats van familie. Journalist Nicole Gommers weet hoe belangrijk een mooie kinderuitvaart is en schrijft het anonieme kindje een open brief.

Lieve baby,

Vandaag is het dan zover, eindelijk word je begraven. Je bent al een maand dood, maar vandaag mag je naar je grafje en daarmee naar je laatste rustplaats.

Je hebt niet lang geleefd. Op de dag dat je geboren bent, of in een van die dagen erna, ben je om het leven gebracht. In plaats van veiligheid te vinden in de armen van je moeder, vond je de dood.

Totale paniek

Wie jouw leven nam, is nog niet bekend. Misschien was het jouw mama, die na je geboorte in totale paniek verkeerde? Of misschien is er iets gebeurd dat niemand tot nu toe bedacht heeft?

De politie is druk met uitzoeken en hopelijk wordt snel bekend wat er precies heeft plaatsgevonden, zodat er hulp komt. Zodat jouw mogelijke toekomstige broertjes of zusjes niet hetzelfde overkomt.

Lees verder op VROUW: "Maar wat er ook is gebeurd, kleintje, het was niet jouw schuld..."