378972
Buitenland

Succesvolle campagneleider Clinton vraagt scheiding aan

Anthony Weiner gedumpt na derde sexting-schandaal

Anthony Weiner en Huma Abedin

Anthony Weiner en Huma Abedin

Voormalig Amerikaans Congreslid en kandidaat-burgemeester in New York Anthony Weiner heeft het nu écht verpest bij zijn vrouw. Na het derde sexting-schandaal verlaat Huma Abedin haar overspelige man.

Anthony Weiner en Huma Abedin

Anthony Weiner en Huma Abedin

Een vrouw die intensief online contact zou hebben gehad met de 51-jarige Weiner, deed haar verhaal in The New York Post. Ze zegt al maandenlang pikante sms’jes en foto’s met hem uit te wisselen, ook wel sexting genoemd. Dit terwijl zijn vrouw Huma Abedin het land doorreist voor de campagne van presidentskandidate Hillary Clinton.

The New York Post plaatst één van de foto’s die Weiner naar de vrouw, die anoniem wenst te blijven, zou hebben gestuurd. Daarop is een man in slechts zijn ondergoed te zien met een kind naast zich. Hij zou haar de foto hebben gestuurd met de tekst: „Er is net iemand bij mij in bed gekomen”. De jongen zou hun zoon Jordan Zain Weiner zijn.

De twee hebben elkaar nog nooit ontmoet, aldus de mysterieuze dame.

Enkele uren nadat het nieuws van het derde schandaal naar buiten kwam, bracht Huma Abedin naar buiten dat ze van haar man wil scheiden. „Na een lange en pijnlijke periode van twijfel en van hard te hebben gewerkt aan mijn huwelijk, heb ik besloten bij mijn man weg te gaan”, zei zij in een verklaring.

Er doken al tweemaal eerder pikante foto's en seksueel getinte chatgesprekken van de politicus met een jonge vrouw op. Weiner stapte in 2011 uit het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden nadat zulke foto's en gesprekken opdoken met andere vrouwen. At what point does Huma Abedin behead Anthony Weiner? pic.twitter.com/mAdulF4TOz— Watch Clinton Cash (@JaredWyand) 29 augustus 2016 Statement from Huma Abedin pic.twitter.com/bDIfdyOtCM— Greta Van Susteren (@greta) 29 augustus 2016