Nieuws/Buitenland
378984270
Buitenland

’Ongeboren kinderen beschermen tegen lhbti-gezinnen’

Rusland verbiedt Russen draagmoeder te worden voor buitenlanders

MOSKOU - Het Russische parlement heeft een wet aangenomen die buitenlandse koppels verbiedt gebruik te maken van draagmoederschap in Rusland. De wet is onder meer bedoeld om ongeboren kinderen te „beschermen” tegen lhbti-gezinnen en criminele orgaanhandel, aldus parlementsvoorzitter Vjatsjeslav Volodin.

De wijziging van het Russische familierecht bepaalt dat draagmoederschap voortaan alleen mogelijk is als een of beide ouders die van deze procedure gebruikmaken Russische staatsburgers zijn. De tekst moet nog goedgekeurd worden door het tweede orgaan van het Russische parlement, de Federatieraad, en ter ondertekening worden voorgelegd aan president Vladimir Poetin. Die stappen worden echter gezien als formaliteiten.

De afgelopen jaren hebben de Russische autoriteiten verschillende maatregelen genomen die gericht zijn tegen de lhbti-gemeenschap. Zo werd vorige maand een wet goedgekeurd die „lhbti-propaganda” verbiedt, evenals het promoten van niet-traditionele seksuele relaties in media, advertenties, boeken en films.