Nieuws/Buitenland
379096
Buitenland

Rebellen toch hoofdverdachte Thaise aanslagen

BANGKOK - De Thaise politie heeft in het onderzoek naar de bomaanslagen op een aantal badplaatsen toch het vizier gericht op de moslimrebellen in het uiterste zuiden van het land. Ook de derde verdachte die de politie op de korrel heeft, was betrokken bij eerdere aanslagen door de opstandelingen.

De verantwoordelijkheid voor de aanslagen, waarbij vier doden vielen en onder meer vier Nederlandse toeristen gewondraakten, is niet opgeëist. De korpschef van de landelijke politie wees met een beschuldigende vinger naar de oppositie. De politie heeft inmiddels echter de arrestatie bevolen van drie zuiderlingen die banden onderhielden met de Zuid-Thaise rebellen en lijkt de daders nu definitief in deze hoek te zoeken.

De werkwijze van de daders en de explosieven wezen ook al in die richting, maar de politie hield aanvankelijk vol dat de rebellen niets met de aanslagen te maken hadden. De Thaise autoriteiten proberen al langer de guerrilla in het zuiden te bagatelliseren om toeristen niet af te schrikken.