Nieuws/Binnenland
379570
Binnenland

Rutte zegt sorry

Mark Rutte

Mark Rutte

Den Haag - Mark Rutte gaat diep door het stof om zijn gebroken verkiezingsbeloftes. Hij zegt geen beloftes meer te doen die hij niet kan waarmaken.

Mark Rutte

Mark Rutte

Bij de vorige verkiezingscampagne ging dit mis. „Duizend euro voor werkend Nederland, niet morrelen aan de hypotheekrenteaftrek en geen geld meer naar de Grieken. Laat ik daar volstrekt helder over zijn: ik zeg daar sorry voor”, aldus Rutte vandaag in De Telegraaf.

Hij erkent dat hij de beloftes nooit had mogen doen en stelt nu ook dat hij beter had moeten uitleggen waarom hij zo gehandeld heeft. „Ik baal ervan dat ik Nederland onvoldoende heb meegenomen in de argumentatie.”

Rutte wil door als lijsttrekker van de VVD en hoopt voor de derde keer minister-president te worden.

Zijn voorgangers Kok en Balkenende begonnen na zes jaar premierschap hun houdbaarheid te verliezen. Rutte is daar niet bang voor. Hij zegt dat zijn partijgenoten hem scherp houden en dat hij hun kritiek altijd serieus neemt. Als het hem niet lukt om nog eens premier te worden, wil hij de komende vier jaar in de Tweede Kamer gaan zitten.

Rutte komt vandaag rond het middaguur al kiezers onder ogen over zijn kandidatuur in een speciale Facebook Live-sessie.

Lees meer in het exclusieve interview met premier Rutte: VVD-leider baalt dat hij werkenden geen duizend euro kon geven (premium)