Nieuws/Buitenland
379911515
Buitenland

Noodtoestand in British Columbia vanwege aanhoudende bosbranden

VANCOUVER - De provincie British Columbia in het westen van Canada heeft dinsdag (lokale tijd) de noodtoestand uitgeroepen vanwege de aanhoudende bosbranden in het gebied. Door de hoge temperaturen en de opkomende wind breidt het vuur zich de komende dagen naar verwachting verder uit.

„We hebben een kritiek punt bereikt”, zei Mike Farnworth, de minister van Openbare Veiligheid van de provincie, tijdens een persconferentie. Door de noodtoestand uit te roepen kunnen er op grote schaal evacuaties worden georganiseerd en kan er noodopvang voor evacués worden geregeld.

Evacuatiebevel

Dinsdag gold al een evacuatiebevel voor ongeveer 5700 inwoners van de provincie, meer dan het dubbele aantal van een dag eerder. Bovendien dreigen nog eens 32.000 inwoners hun huizen te moeten verlaten. „Zorg alsjeblieft dat je een evacuatieplan klaar hebt voor jouw familie”, waarschuwde Cliff Chapman, de uitvoerend directeur van de lokale brandweer, dinsdag.

Het westen van Canada en de Verenigde Staten wordt al weken geteisterd door bosbranden die zijn veroorzaakt door de hittegolf van eind juni. Op dit moment zijn er nog bijna 300 actieve bosbranden in British Columbia en het hete, droge weer in de provincie houdt de komende dagen naar verwachting nog aan. Daarnaast kan de opkomende wind er voor zorgen dat het vuur zich verder verspreidt. Zo’n 3000 brandweerlieden zijn bezig het vuur te bestrijden.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop