Nieuws/Binnenland
380428036
Binnenland

Dossiers Instituut Mijnbouwschade Groningen weer online na datalek

GRONINGEN - De schadedossiers van het Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG) zijn online weer volledig toegankelijk voor gedupeerden van de aardbevingsproblematiek. De dossiers waren sinds woensdag niet bereikbaar, nadat een datalek was ontdekt bij het overzetten van documenten naar een ander systeem.

Duizenden documenten die niet van het IMG maar van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) waren, zijn namelijk ook overgezet en terechtgekomen in aardbevingsschadedossiers. Een gedupeerde van aardbevingsschade zag onlangs documenten van iemand anders in zijn dossier en lichtte het instituut in.

Om de fout te kunnen herstellen waren de persoonlijke dossiers tijdelijk niet toegankelijk. Het IMG meldde donderdag dat de documenten die er niet in thuishoorden, zijn verwijderd.

2639 documenten van RVO-regelingen waren in ruim 2000 dossiers zichtbaar. Door hoeveel mensen die documenten daadwerkelijk zijn ingezien, is volgens het IMG niet na te gaan. Wel weet het instituut dat 574 schadeaanvragers hebben ingelogd toen er verkeerde documenten in hun dossiers zaten.

Het IMG behandelt aanvragen voor schadevergoeding van mensen die schade hebben aan hun woning door de aardbevingen in Groningen.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop