Nieuws/Buitenland
38146961
Buitenland

Zeker 32 doden bij treinbotsing in Egypte, 70 gewonden

Beelden op sociale media van na de crash.

Beelden op sociale media van na de crash.

CAÏRO - Zeker 32 mensen zijn in Egypte om het leven gekomen bij de botsing van twee passagierstreinen. Ook zijn er 165 gewonden gevallen, blijkt uit de jongste cijfers van de autoriteiten.

Beelden op sociale media van na de crash.

Beelden op sociale media van na de crash.

Het incident vond plaats ten noorden van de stad Sohag, ruim 350 kilometer ten zuiden van Caïro. Tientallen ambulances rukten uit om de slachtoffers hulp te verlenen en naar het ziekenhuis te brengen.

De botsing vond volgens de spoorwegautoriteiten plaats nadat aan de noodrem van een van de treinen was getrokken. Die trein kwam stil te staan en vervolgens werd de trein van achteren geramd door een andere trein. Dit wordt verder onderzocht. Op beelden van de ramp is een enorme ravage te zien.

Egypte heeft een van de oudste spoorwegnetwerken in de regio. Hierdoor vinden vaker ongelukken met treinen plaats. Treinen en het spoor worden slecht onderhouden, ook de opleiding van machinisten zou niet optimaal zijn. In 2002 was het ergste spoorwegongeval tot nu toe. Meer dan 360 mensen kwamen om het leven toen een passagierstrein in brand was gevlogen.