Nieuws
381482
Nieuws

Verhalen achter het nieuws

Louise (19) is allergisch voor bijna alles

Met dit mooie weer de barbecue aansteken, hup een stuk stokbrood met een flinke portie kruidenboter erbij en een schep pindasaus op je bord. Het lijkt allemaal zo vanzelfsprekend, maar voor Louise (19) is dat niet het geval. Als Louise al haar allergieën opnoemt, lijkt het alsof ze voor bijna alles allergisch is. Dat was voor Bianca (48), de moeder van Louise, ook niet altijd even makkelijk …

Toen Louise een baby was, kreeg ze haar eerste kwaaltje: eczeem. Naarmate ze ouder werd, kwamen daar steeds meer dingen bij. "Ik kreeg uitslag van de potjesvoeding met wortel, maar ik ben ook allergisch voor pollen, wol, aardbeien, slagroom, cosmetica, parfum, huidschilfers van dieren, huisstofmijt en sinds een aantal maanden ook voor gluten (coeliakie)."

Louise’s moeder Bianca weet hoe Louise zich voelt. Ook zij kampt al vanaf jongs af aan met diverse allergieën. "Ik ben net als Louise allergisch voor huisstofmijt, aardbeien, meloen, huidschilfers van dieren en cosmetica. Daarnaast heb ik ook eczeem en hooikoorts." Lees verder op VROUW.nl.