Nieuws/Buitenland
382032
Buitenland

’Hoe leggen we hem dit uit?’

Omran (5) gezicht Syrisch oorlogsgeweld

ALEPPO - Een hartverscheurende foto van een 5-jarig Syrisch jongetje dat gered is uit het puin na een bombardement in de door geweld geplaagde stad Aleppo, gaat de wereld over. Omran Daqneesh staart verslagen en beduusd voor zich uit, terwijl hij op een stoel in een ambulance zit.

Het jongetje raakte woensdag vermoedelijk gewond bij een aanval van de Russische luchtmacht of van het Syrische regeringsleger, meldt de Britse krant The Telegraph. De kleine Omran is inmiddels ontslagen uit het ziekenhuis, waar hij is behandeld aan zijn verwondingen.

De beelden van het jonge slachtoffer zijn duizenden keren gedeeld op sociale media. Veel mensen zijn geschokt en spreken hun afschuw uit. „Wanneer wordt er ingegrepen?”, vraagt iemand zich af. „Hoe leggen we Omran dit uit?” Een ander: „Ik wil hem alleen maar knuffelen.”

Aleppo is al tijden het bloedige toneel van gevechten tussen Syrische rebellen en de regering. Het geweld is de afgelopen maanden enorm toegenomen. Voor het leven van de 1,5 miljoen inwoners wordt met de dag meer gevreesd.