Nieuws/Binnenland
382140287
Binnenland

Doodgeschoten man op woonwagenkamp in Breda was bekende in wereld van motorbendes

BREDA - Het slachtoffer van de dodelijke schietpartij in Breda zondag was Michel Weiss, een bekend persoon uit de wereld van motorbendes. Dat bevestigt een ingewijde. De politie kan alleen zeggen dat het gaat om een vermoedelijk 52-jarige man, nog zonder bekende woon- of verblijfplaats.

Volgens Crimesite was Weiss oprichter van motorclub Trailer Trash Maro Djipen (’Ons Leven’), die later opging in Caloh Wagoh. De inmiddels opgeheven motorclub Caloh Wagoh staat centraal in liquidatieproces Eris. Weiss was hier geen verdachte in.

Vijf arrestaties

De politie arresteerde zondagavond drie vrouwen en twee mannen die verdacht worden van betrokkenheid bij het incident. Het gaat om een 62-jarige vrouw uit Breda, een 32-jarige vrouw uit Oirschot, een 42-jarige vrouw uit ’s-Gravenhage, en een 37-jarige man en een 64-jarige man uit Breda. Ter plaatse wordt een uitgebreid sporenonderzoek ingesteld.

Gereanimeerd

De politie kreeg zondag rond 17.56 uur een melding dat er iemand neergeschoten zou zijn bij een woonwagenkamp aan de Nieuwe Inslag in Breda. De politie en ambulance kwamen ter plaatse. Het slachtoffer werd gereanimeerd, maar hulp mocht niet meer baten.

Eind maart werd er bij hetzelfde kamp ook geschoten. Een 33-jarige man raakte toen gewond, een arrestatieteam arresteerde een 56-jarige verdachte.