Nieuws/Buitenland
382459659
Buitenland

Paus: het wordt een authentieke kerst

VATICAANSTAD - Kerst zal dit coronajaar authentieker zijn dan andere jaren en minder commercieel, verwacht paus Franciscus. Volgens het hoofd van de katholieke kerk wordt Kerstmis dit jaar gevierd met „beperkingen en onbehagen.” Hij hoopt dat de viering van de geboorte van Jezus Christus daardoor „religieuzer, authentieker en echter” wordt, zei de paus woensdag. Hij verwees ook naar het kerstverhaal en de zorgen en ontberingen die Jozef en Maria, de ouders van Jezus, destijds hadden.

De agenda van de paus rond kerst is door het coronavirus aangepast. Zo is de kerstnachtmis in de Sint-Pietersbasiliek, die ieder jaar op kerstavond wordt gehouden, met twee uur vervroegd naar 19.30 uur. Op die manier is de mis afgelopen voordat de avondklok om 22.00 uur in Italië ingaat. Naar verwachting zullen bij de mis ook geen bezoekers aanwezig zijn.

In Nederland maakte de rooms-katholieke kerk woensdag bekend dat op kerstavond er geen publieke vieringen zijn, zoals de nachtmis. De missen en andere vieringen op eerste en tweede kerstdag kunnen wel in beperkte vorm doorgaan.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop