Nieuws/Binnenland
382675
Binnenland

Tijdens feest in Groningse Visserstraat

Studenten (20, 22) vallen van balkon

GRONINGEN - De twee studenten die maandagavond vanaf meters hoog van een balkon in Groningen vielen, zijn mannen van 20 en 22 jaar. Het gaat om tweede- en vierdejaars studenten die allebei naar het ziekenhuis zijn gebracht. De man van 20 is er het slechtst aan toe, hij raakte zwaargewond. In het huis waar de studenten zich bevonden, was een feest gaande.

Naar het zich dinsdagmorgen liet aanzien zijn de verwondingen niet levensbedreigend. De politie gaat uit van een ongeluk. ,,Ze vielen van een dakterras door een soort rieten omheining.''

Naar verluidt waren de twee even aan het dollen toen het mis ging. Het feestje waar ze waren maakte overigens geen onderdeel uit van de introductieweek.

Het ernstige ongeval in de Visserstraat zorgde voor een oploop van vooral studenten die zich zorgen maakten om hun kameraden of huisgenoten.

Het is het begin van de KEI-week, de Groningse introductieweek, en er zijn weer duizenden studenten in de Martinistad. Op straat werd geschokt gereageerd.

De slachtoffers zouden nog geprobeerd hebben zich vast te houden, maar maakten toch een diepe val. Er was snel veel hulpverlening in de straat, die daartoe enige tijd werd afgesloten.

De studenten zijn overgebracht naar het Universitair Medisch Centrum Groningen.