Nieuws/Binnenland
382817915
Binnenland

Woning PSV-spits Zahavi in Amsterdam overvallen

PSV-spits Zahavi in gesprek met een agent bij zijn woning

PSV-spits Zahavi in gesprek met een agent bij zijn woning

AMSTERDAM De woning van PSV-spits Eran Zahavi in de chique wijk Buitenveldert in Amsterdam Zuid is zondagmiddag overvallen. Dat melden goed ingevoerde bronnen aan De Telegraaf. Bij de overval zou de vrouw van de voetballer zijn vastgebonden en mishandeld in het bijzijn van de kinderen.

PSV-spits Zahavi in gesprek met een agent bij zijn woning

PSV-spits Zahavi in gesprek met een agent bij zijn woning

Zahavi was tijdens de wedstrijd tegen Willem II onverwacht afwezig wegens ’privé-omstandigheden’. Bronnen van De Telegraaf bevestigen dat het de woning van Zahavi betreft. De voetballer vertrok daarom vroegtijdig uit het stadion. Op foto’s is te zien dat Zahavi later zelf bij de woning arriveerde.

’Ineens veel politie’

Zondagmiddag is te zien dat rond de witte villa door de politie uitgebreid sporenonderzoek gedaan wordt. „Wij zagen ineens veel politie en waren benieuwd wat er aan de hand is”, zegt een buurman. „Een overval dus. Verschrikkelijk.”

Anderen doen er juist het zwijgen toe. „Allemaal ramptoerisme”, roept een omwonende. Agenten doen, onder meer met honden, onderzoek naar de sporen van de overvallers.

De politie doet onderzoek bij de woning.

De politie doet onderzoek bij de woning.

’Verdachte als pakketbezorger’

„Ze wonen hier pas enkele maanden”, zegt één van de bronnen. Een andere bron zag dat rond de woning personen, onder wie een kindje, opgevangen werden door de toegesnelde agenten.

Een woordvoerder van de politie Amsterdam bevestigt dat er zondagmiddag een woningoverval heeft plaatsgevonden. „Er zijn gelukkig geen gewonden gevallen. De politie is nu aanwezig. Er zijn geen verdachten aangehouden. Mogelijk deed de verdachte zich voor als pakketbezorger”, aldus de politiezegsvrouw.

Zij wil niet bevestigen dat het de woning betreft waar Zahavi woont. „Wij wachten nu de aangifte af. De overval is zojuist gebeurd. Onduidelijk is ook nog of er spullen zijn meegenomen.” De politie roept getuigen op zich te melden.

’Aangeslagen als ploeg’

Zahavi werd vlak voor aankomst in Tilburg gebeld door zijn hevig geëmotioneerde vrouw. Binnen één van de spelersbussen van PSV (dit coronaseizoen wordt met twee bussen gereisd) kwam de wereld op zijn kop te staan. „Eran zat bij mij in de bus en ik merkte aan zijn reactie dat er iets aan de hand was, hij was zwaar overstuur”, zegt teamgenoot Marco van Ginkel. „Het leek erop dat de overval nog gaande was toen hij gebeld werd, hij was veel in het Hebreeuws met zijn vrouw aan het praten. Dat hij zijn vrouw in nood aan de telefoon had? Waarschijnlijk wel. Dat was heel heftig, al ken ik verder de details niet. Ik hoop vooral voor de kinderen, zijn vrouw en Eran zelf dat ze hier snel bovenop kunnen komen.”

„We waren heel erg aangeslagen als ploeg, een heel harde dreun voor de wedstrijd”, zegt PSV-aanvoerder Denzel Dumfries. „De emoties vlogen bij ons door de bus heen. We konden hem alleen laten weten er voor hem te zijn, verder ben en voel je je op zo’n moment machteloos als ploeg.” Trainer Roger Schmidt liet elke speler nog voor de wedstrijd contact opnemen met het thuisfront. „We hebben de spelers naar huis laten bellen om te checken of bij hen alles nog in orde was, die zekerheid wil je op zo’n moment hebben als speler”, aldus de coach. „We waren met onze gedachten bij Eran en zijn familie. Zonder de details te weten kunnen we alleen maar hopen dat er niet iets heel ergs gebeurd is.”

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo