Nieuws/Buitenland
382890
Buitenland

Lichaamsdeel in Olympische baai Rio

RIO DE JANEIRO - Een gruwelijke vondst in de baai van Guanabara in Rio de Janeiro. Vlakbij de plek waar de Olympische zeilers in actie komen is zondag een been aangetroffen.

Inwoners van Governador, een eiland in de baai die behoort tot de stad Rio de Janeiro, zagen het lichaamsdeel in het water liggen. Het gaat om het volledige been van een man, meldt Daily Mail. Op het onderbeen staat ’Kauan’ getatoeëerd.

De kans dat de identiteit van de man wordt achterhaald is echter vrij klein. „Het gaat waarschijnlijk om iemand die vermoord is door een drugsbende, zijn lichaam is gedumpt in een van de rivieren die uitmonden in de baai”, aldus een bron bij de politie.

Vervuild water

Al voor de Olympische Spelen begonnen hadden de Olympische zeilers kritiek op de kwaliteit van het water in de baai, zo vond de training plaats tussen de plastic tasjes en andere rotzooi. Beelden van het vervuilde water werden veelvuldig gedeeld.

Volgens de politie worden overigens wel vaker lichaamsdelen in de baai gevonden. Vorige maand nog vonden spelende kinderen het onderlichaam van een vrouw in een plastic zak die was aangespoeld bij een favela.