Nieuws
383781
Nieuws

Huizenkoper overmoedig

Amsterdam - Huizenkopers in de grote steden durven het risico van dubbele lasten weer aan. Voor het eerst sinds het uitbreken van de financiële crisis in 2008 is kopen voordat je je eigen woning hebt verkocht weer gemeengoed aan het worden.

Dat blijkt uit de marktindicator van de Vereniging Eigen Huis en de Technische Universiteit Delft die maandelijks het sentiment op de woningmarkt meet. Het vertrouwen van consumenten in de woningmarkt was in juli onverminderd hoog, met dank aan de lage rente.

Dat betekent ook dat de vraag naar geschikte woningen steeds vaker het aanbod overstijgt. Met name in Amsterdam en Utrecht is de druk op kopers om snel te beslissen groot. Dat leidt er toe dat mensen weer kopen voordat ze hun eigen woning hebben verkocht. En dat is niet zonder risico, waarschuwt de belangenvereniging van huiseigenaren. „De kans dat je met dubbele lasten blijft zitten is er. Zeker nu banken minder scheutig zijn geworden in het verstrekken van een overbruggingskrediet”, aldus een woordvoerder.