Nieuws/Buitenland
383856
Buitenland

Dode en gewonden bij bomaanslag Thailand

AMSTERDAM - In de Thaise kustplaats Hua Hin zijn twee bommen geëxplodeerd waarbij ten minste een dode is gevallen. Zeker 22 mensen, onder wie meerdere buitenlandse toeristen, gewond raakten. Vier van hen verkeren in kritieke toestand.

Het dodelijke slachtoffer zou een vrouw zijn. Via berichtgeving op Twitter is te lezen dat het zou gaan om bommen die zijn geplaatst in potten of in motoren. De bommen zouden met behulp van mobiele telefoons tot ontploffing zijn gebracht.

De explosies vonden plaats in een toeristisch gebied van Hua Hin, in het midden van Thailand. De stad staat bekend als thuis van koning Bhumibol Adulyadej van Thailand.

Dergelijke bomaanslagen, zogenaamde ’twin bombings’, komen in het zuiden van Thailand vaker voor. Het is ook opvallend dat deze aanslag verder in het noorden plaatsvond. Ze zijn het kenmerk van een separistische, Thaise groepering de afgelopen twaalf jaar, meldt de BBC. Maar dit soort aanslagen komen zelden voor in toeristische gebieden. #HuaHin in #Thailand now in lockdown, after 2 bombs went off. At least 1 person killed and 12 more injured pic.twitter.com/5BDbsuoJ7w— People's Daily,China (@PDChina) 11 augustus 2016