Nieuws/Binnenland
384388
Binnenland

Ventje (9) overgoten met kokend water

Den Helder - Een jongetje van 8 jaar uit Den Helder wordt in Brandwondencentrum Beverwijk behandeld aan ernstige brandwonden, nadat hij door een ander kind was overgoten met kokend water.

Dat gebeurde tijdens het buitenspelen. Er is nog niet helemaal duidelijk wat er is gebeurd, zo meldt het Noordhollands Dagblad. Een negenjarige verdachte wordt door de politie bevraagd naar de toedracht.

Volgens AT5 heet het slachtoffer Sven Henrix en zou hij brandwonden hebben op zijn borst en schouders. Sven zou ook onder de morfine zitten, maar is volgens zijn vader ’vrij rustig’. Sven zelf zegt over de gebeurtenis van gistermiddag: „Ik was met een vriendje een filmpje aan het maken met m’n telefoon. Toen kwam die jongen aanlopen en hij wilde de telefoon afpakken.”

De vader van het slachtoffer, Peter, vervolgt: „Ze zijn toen weggegaan. Maar toen ze later weer in die buurt kwamen, kwam die jongen op een gegeven moment naar buiten gelopen. Hij zei dat hij er spijt van had, maar had een waterkoker in zijn hand. Mijn zoon zei toen: 'je gaat me niet nat maken hè'. Die jongen zei toen dat -ie Sven niet nat ging maken en dat -ie dat zweerde op z'n moeder.”

De vader van het slachtoffer heeft aangifte gedaan. De jonge verdachte wordt gehoord op het politiebureau en de politie roept getuigen op zich te melden. Woordvoerder Roderick de Veen zegt tegen het Noordhollands Dagblad: ,,Het verhaal zoals het op facebook staat is hoe wij het kennen. We horen vandaag de andere jongen voor zijn kant van het verhaal.”

De vader schrijft in zijn bericht: ,,Vreselijk, 9 jaar en zo ziek van geest!

Mijn zoontje is een youtubefilmpje aan het maken, een kindje van 9 is hem aan het pesten en zeg later ik wil het goed maken. Mijn zoontje loopt naar hem toe maar ziet dat hij een waterkoker in zijn hand heeft. Hij zegt, je gaat mij niet nat maken he!

Dan hoor je op dit filmpje zeggen ik zweer het op mijn moeder ik ga je niet nat maken.

Hij kreeg kokend water over hem heen.

Nu ligt mijn vriend, mijn jongste zoon in het brandwondencentrum van Beverwijk. Met dank aan de Politie ga ik verstandig zijn en geen eigen rechter spelen. Het liefste trek ik ze kop van zijn romp! Deze zaak wordt behandeld als Zware mishandeling. Politie is direct in actie gekomen. 9 jaar en zo ziek van geest? Kan het niet begrijpen. Denk je dat je kinderen veilig buiten spelen. Hoe kan dit in een kinderhoofdje op komen om water te koken en dat over iemand heen gooien. Dan zou je toch opgesloten moeten worden dan ben je toch een gevaar voor de maatschappij?”