Nieuws/Buitenland
384496
Buitenland

'Aanvoerroute rebellen Aleppo afgesneden'

BEIROET - Syrische regeringstroepen hebben dinsdag terrein veroverd op rebellen in het zuidwesten van Aleppo en daarmee een aanvoerroute voor opstandelingen in het oosten van de stad afgesneden.

Dat meldden Syrische media die op de hand zijn van het regime. Het offensief van het leger werd ondersteund door hevige luchtaanvallen op de rebellen.

Rebellen in Aleppo zeiden zaterdag de belegering van de stad door het regeringsleger te hebben doorbroken. De bewering van de regering van dinsdag is opmerkelijk, omdat regeringsgezinde media in het weekeinde de door de rebellen behaalde terreinwinst juist bagatelliseerden. Het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten, dat zich voor zijn berichtgeving baseert op activisten ter plaatse, kon de bewering van het leger niet bevestigen.

Rusland, dat het regime van president Bashar al-Assad steunt, waarschuwde dinsdag dat een gevechtsstop in Aleppo geen voorwaarde kan zijn voor nieuwe vredesgesprekken. ,,Hoe minder geweld, des te beter voor de gesprekken. Maar er moeten vooraf geen voorwaarden worden gesteld'', zei de Russische VN-ambassadeur Vitali Tsjoerkin.