Nieuws/Binnenland
384535
Binnenland

Kijkduin ’officieel’ Pokémon-hoofdstad

DEN HAAG - Het Haagse Kijkduin is dinsdagmiddag uitgeroepen tot ’Pokémon-hoofdstad van Nederland’. Op het Deltaplein werd even na drieën een Pikachu-paal onthuld.

Op het bord staat 'Welkom in Kijkduin, Pokémon-hoofdstad van Nederland’ onder een afbeelding van Pikachu en een pokéball. Fans van Pokémon GO reizen massaal af naar de badplaats sinds bekend werd dat er bijzondere Pokémon te vinden zijn.

De wijkagent van Kijkduin is trots op de benoeming. „Het bord wordt vandaag geplaatst”, tweette hij voor de onthulling. Ook ondernemers zijn blij met alle Pokémon-vangers, net als de zakkenrollers. De politie waarschuwt: „Pas op! Momenteel zijn er zakkenrollers actief op het Deltaplein. Let op uw waardevolle goederen!" Ik ben nu ook wijkagent van de Pokemon hoofdstad van Nederland. Het bord wordt vandaag geplaatst. pic.twitter.com/8Jy5KgaowL— Wijkagent Kijkduin (@WijkagKijkduin) 9 augustus 2016 Pas op! Momenteel zijn er zakkenrollers actief op het #Deltaplein #kijkduin. Let op uw waardevolle goederen! #pokemongo ^RL— Politie Loosduinen (@PolLoosduinen) 9 augustus 2016