Nieuws/Binnenland
384536
Binnenland

Wie is Yuri’s vriendin?

RIO DE JANEIRO - Katarina Leal, de Braziliaanse partner van Yuri van Gelder die zaterdagavond met hem op stap ging in Rio, deelt zijn liefde voor alcohol. Dat beeld stijgt althans op uit foto's op sociale media van de jonge brunette uit de noordoostelijke deelstaat Bahia.

"Zes jaar samen in liefde en respect", proostte het stralende liefdeskoppel onlangs met een fles wijn via twitter. Dat is een gebruikelijke feestelijke aanleiding. Maar Leal zit op haar dragende facebookfoto ook overdag bier te drinken aan de kust van een paradijselijk oord. En ze publiceert de ene na de andere foto met drank.

De Braziliaanse pronkt graag met het glamourleventje aan de zijde van haar 1m61 grote Hollandse prins.

De iets langere Leal woont tegenwoordig in Den Bosch, waar ze al aardig lijkt ingeburgerd. De Braziliaanse kan redelijk goed Nederlands en is al gewend aan het Hollandse klimaat. "Ik mis de kou", liet ze weten tijdens een bezoek aan Brazilië.

Daar kwam de val van de 'Lord of the Rings' gisteren ook voor veel locals als een grote schok. De reacties liepen uiteen tussen twee extremen. Sommige Brazilianen hekelen het 'valse moralisme' van de beslissing om Van Gelder terug te sturen. Anderen waarderen juist het streng handhaven van de regels. Great show! #PIPPIN pic.twitter.com/dVvNZd6D9W— Yuri van Gelder (@yvangelder) March 13, 2016 Having some good food, some good drinks with some good friends pic.twitter.com/6yQUDloA0Q— Yuri van Gelder (@yvangelder) April 10, 2016