Nieuws/Buitenland
384611
Buitenland

Italië beboet strandgangers die plek ’reserveren’

LIVORNO - Toeristen die een handdoek neerleggen om zichzelf te verzekeren van het beste plekje op het strand kunnen vanaf nu op de bon geslingerd worden. De Italianen hebben er genoeg van.

Met de operatie ’Safe Sea’ wil de Italiaanse kustwacht toeristen aanpakken die voor 8:30 uur ’s ochtends parasols, handdoeken of strandbedjes op het strand plaatsen. De boete bedraagt maar liefst tweehonderd euro. Volgens de autoriteiten hebben ze het niet alleen op toeristen gemunt, er zijn ook oplichters actief die tegen een vergoeding graag een plek reserveren voor de strandgangers.

De strijd tegen het ’toe-eigenen van een stukje openbaar strand’ is reeds gestart. Afgelopen zaterdag werden in Livorno 37 strandstoelen en 30 parasols, handdoeken en zelfs badkleding in beslag genomen, meldt de Italiaanse krant La Repubblica. De strandpolitie zal actief zijn van ’Toscane tot Sardinië en van Campanië tot Calabrië’, aldus de krant.

Het is niet de eerste keer dat de autoriteit in actie moeten komen tegen de strandliefhebbers. Een paar jaar geleden werden zes toeristen in Ligurië beboet nadat zij om zes uur ’s ochtends hun handdoeken uitrolden op het strand. Dat kostte de 60-plussers in totaal duizend euro.