Nieuws/Buitenland
384616
Buitenland

Amerikanen in ban van bruut geweld

Weer jogster vermoord in New York

NEW YORK - Voor de tweede keer in één week is er in New York een gruwelijke moord gepleegd op een jogster. Zondag werd het naakte en levenloze lichaam van de 27-jarige Google-manager Vanessa Marcotte in de bosjes teruggevonden, uren nadat ze door haar familie als vermist was opgegeven. De vrouw bleek te zijn verkracht en had verschillende brandwonden over haar hele lichaam.

Marcotte was aan het joggen toen ze werd aangevallen. Datzelfde gebeurde Karina Vetrano begin vorige week in Queens. Veel Amerikanen verkeren in shock. Hoewel de doodsoorzaak van Marcotte nog niet officieel naar buiten is gebracht door de autoriteiten, is het duidelijk dat het gaat om een brute lustmoord. “Deze vrouw werd aangevallen toen ze aan het joggen was op een landelijke weg. Het is nog niet duidelijk of dit een willekeurige aanval was”, aldus de plaatselijke officier van justitie Joseph Early Jr., die de inwoners van Massachusetts waarschuwt. „Misschien moeten ze alleen nog maar naar buiten gaan in het gezelschap van anderen.”

Marcotte, die werd gezien als rijzende ster bij internetgrootmacht Google, zal worden gemist door haar werkgever. “Vanessa Marcotte was een bijzonder gewaardeerd en geliefd lid van ons team. Ze werkte al anderhalf jaar bij ons kantoor in New York en stond bekend om haar eeuwige glimlach, vrijwilligerswerk en liefde voor sport. We zijn geschokt en diep bedroefd. Onze gedachten zijn bij haar familie en vrienden”, laat Google weten in een reactie.