Nieuws/Binnenland
384624
Binnenland

Zeven jaar cel voor doodslaan huisgenoot

BREDA - Een man (56) uit Raamsdonksveer is veroordeeld tot zeven jaar cel omdat hij zijn huisgenoot (41) in zijn woning met een ijzeren staaf heeft doodgeslagen. De rechtbank in Breda legde een lagere straf op dan de negen jaar die het Openbaar Ministerie had geëist. Dat komt volgens de rechters omdat de veroordeelde voor het misdrijf door zijn huisgenoot werd mishandeld, bedreigd en uitgebuit.

De advocaat van de dader gaf eerder aan dat het slachtoffer zijn cliënt in de maanden voorafgaand had „geterroriseerd”. Hij werd mishandeld en met de dood bedreigd. Ook haalde het slachtoffer zijn bankrekening leeg. Hij handelde dus uit zelfverdediging, stelde de raadsman.

De rechtbank gaat daar niet in mee. Toen het slachtoffer op de grond lag, bleef de 56-jarige veroordeelde hem aanvallen terwijl „hij ook andere uitwegen had”.

Nadat de man uit Raamsdonksveer zijn huisgenoot met de ijzeren staaf verschillende keren op zijn hoofd had geslagen en had gedood, liet hij het lijk nog twee dagen in zijn woning liggen voordat hij de politie informeerde. In de tussentijd bezocht hij nog een café en ging hij langs bij vrienden en de voedselbank. Hij ging ook nog terug naar zijn woning om te slapen.