Nieuws/Binnenland
384628
Binnenland

Britse spin-off The Voice laat op zich wachten

De Britse commerciële zender ITV heeft voorlopig geen plannen om een spin-off van The Voice uit te zenden. De programmabazen willen zich voorlopig beperken tot The Voice en The Voice Kids.

Een woordvoerder van ITV zegt op de website van Radio Times dat het tv-station zich volgend jaar wil focussen op de talentenjacht zelf en de kindereditie The Voice Kids.

ITV neemt vanaf 2017 de talentenprogramma's The Voice en The Voice Kids over van de BBC, die na vijf seizoenen niet in een prijzenoorlog wilde belanden om de show te behouden voor de publieke omroep. Emma Willis blijft presentator, will.i.am en mogelijk Tom Jones gaan mee als coach.

ITV, de eigenaar van John de Mols productiebedrijf Talpa, heeft de uitzendrechten voor drie jaar gekocht. ITV had aanvankelijk wel ideeën over een spin-off van The Voice voor ITV2, vergelijkbaar met de show The Voice: Louder On Two die in 2014 bij de BBC te zien was. Maar de programmabazen willen zich voorlopig beperken tot The Voice en The Voice Kids. Het is niet uitgesloten dat daarna alsnog zendtijd wordt ingeruimd voor een spin-off.