Nieuws/Binnenland
384663
Binnenland

Bedrijf financierde proces tegen Loterijverlies

Loterijverlies-oprichter Ferdy Roet

Loterijverlies-oprichter Ferdy Roet

Alkmaar - De juridische procedure van ontevreden deelnemers tegen claimstichting Loterijverlies, die onlangs leidde tot schorsing van het bestuur van de stichting, wordt betaald door een onderneming uit Breda.

Loterijverlies-oprichter Ferdy Roet

Loterijverlies-oprichter Ferdy Roet

Dit bevestigt Chris Liesker, eigenaar van Liesker Procesfinanciering. „De deelnemers maakten zich volgens ons terecht zorgen over de situatie bij Stichting Loterijverlies. Gezien de uitspraak van de rechter waren wij blijkbaar niet de enigen”, aldus Liesker, die eerder bekendheid verwierf door een proces tegen vastgoedfonds Bouw State en toezichthouder Hans Wiegel te financieren.

De rechtbank bepaalde afgelopen juni dat er een diepgaand, onafhankelijk onderzoek naar de financiële huishouding van Loterijverlies moet worden uitgevoerd. Er zou volgens de rechtbank sprake zijn van niet-zakelijke besteding van gelden en handelen in strijd met de statuten van de claimstichting.

De rechter schoof het zittende bestuur opzij en benoemde de voormalige president van de Rotterdamse rechtbank Erik van den Emster tot tijdelijk bestuurder. Hij vervangt sindsdien het trustbedrijf ’Breton’ op Guernsey, dat door Loterijverlies-oprichter Ferdy Roet was benoemd als bestuur van de claimstichting.

Roet weigert sindsdien verzoeken om informatie van de interim-bestuurder en zou hem slechts verwijzen naar Guernsey.

Volgens Roet haalt Loterijverlies met de benoeming van Van den Emster ’het paard van Troje’ binnen. Hij roept deelnemers daarom op om de interim-bestuurder via een rechtszaak weer af te zetten.