Nieuws/Binnenland
384672
Binnenland

Lukas Graham schrapt diverse shows

Lukas Graham schrapt een aantal shows uit de wereldtournee, omdat frontman Lukas Graham Forchhammer oververmoeid is. De Deense band wordt volgende week verwacht op Pukkelpop.

De band zou deze maand voor het eerst in de geschiedenis optreden in Australië, maar de concerten in Melbourne en Sydney gaan volgende week niet door. De band treedt woensdag evenmin op in Tokio.

''Lukas is niet in staat op treden, hij is oververmoeid'', vermeldt de tourpromotor op de website van Metro Theatre in Sydney. Volgende week vrijdag wordt Lukas Graham verwacht op Pukkelpop bij Hasselt. Het is niet bekend of dit optreden doorgaat. De band stond eerder dit jaar op Pinkpop en kondigde kort daarna aan volgend jaar terug te keren naar Nederland voor concerten in 013 in Tilburg op zaterdag 11 maart en de Heineken Music Hall in Amsterdam op zondag 12 maart.

De Deense funk- en soulband Lukas Graham bestaat uit zanger Lukas Graham Forchhammer, drummer Mark Falgren, bassist Magnus Larsson en pianist Kasper Daugaard. In 2011 braken ze door in eigen land met hun eerste single Ordinary Things. Het debuutalbum Lukas Graham werd eind 2012 internationaal uitgebracht, waarna een grote Europese tour volgde. In 2015 volgde een nieuw album met wederom dezelfde naam maar een nog groter succes. Deze bevat onder meer de singles 7 Years, Happy Home en de nieuwste hit Mama Said.

7 Years zorgde voor de internationale doorbraak van de band en is in Nederland maar liefst vijf keer platina gegaan. De plaat is alleen in ons land al bijna twaalf miljoen keer gestreamd.