Nieuws/Buitenland
384675
Buitenland

Charleroi: Opnieuw IS-geweld tegen moslims?

CHARLEROI - Een van de agentes die zaterdag in de Belgische plaats Charleroi werd aangevallen door een 33-jarige Algerijn met een kapmes, is moslima en net als de dader van Algerijnse afkomst. Islamitische Staat eiste de aanslag op. Als de aanvaller daadwerkelijk handelde in opdracht van IS, hebben de terroristen opnieuw bloed vergoten van iemand voor wie ze juist beweren op te komen.

De 44-jarige Hakima was zaterdag het eerste slachtoffer. De Algerijn raakte haar met zijn kapmes in het gezicht. Ze liep daarbij ernstige verwondingen op en raakte in coma. De vrouw onderging een eerste reconstruerende ingreep en er zullen nog meer operaties volgen. Inmiddels gaat het iets beter met de agente. „Hakima is een Rambo. Ze houdt zich sterk. Ze toont zich nu nog sterker dan ooit”, aldus haar broer.

Ook haar collega Corinne moet nogmaals worden geopereerd. De Belgische koning Filip brengt dinsdag een bezoek aan de twee politievrouwen. Na zijn bezoek aan het ziekenhuis waar ze worden behandeld gaat de koning naar het politiebureau waar de steekpartij plaatsvond, liet het koninklijk paleis maandag weten.