Nieuws/Binnenland
384747
Binnenland

Gesprek van de dag: dinsdag 9 augustus

Rio is klaar met Yuri van Gelder

Alles over de Olympische Spelen, het gedwongen vertrek en de misdraging van Yuri van Gelder. De ringspecialist heeft de nacht na zijn kwalificatie voor de finale tegen de regels in het olympisch dorp verlaten en daarbij alcohol geconsumeerd. Van Gelder is daarop disciplinair gestraft en is op weg naar huis. Verder: De vluchtelingendeal tussen de EU en Turkije komt meer en meer onder druk te staan.

Wat heb je vannacht gemist?

 

 • Yuri van Gelder is per direct uit de olympische ploeg gezet. De ringspecialist heeft de nacht na zijn kwalificatie voor de finale het olympisch dorp verlaten en daarbij alcohol geconsumeerd. De 33-jarige Brabander is daarop disciplinair gestraft. Lees meer.
 • Wat heeft u, naast het vertrek van Van Gelder, nog meer gemist vanuit Rio? Op dag drie van de Spelen scoren de handbalsters  nu wel en de Olympische Spelen zijn voor Novak Djokovic op een drama uitgelopen. Lees meer.

 

 

Waarvan moet je op de hoogte zijn?

 

 • Erdogan zorgt ervoor dat het moeizaam onderhandelde vluchtelingenakkoord tussen de EU en Turkije op knappen staat. Daardoor dreigen drie miljoen ontheemden op Turkse bodem weer op de deur te kloppen in Europa. Lees meer.
 • Rouwservice Nederland bedreigt, chanteert en maakt zich schuldig aan maffiapraktijken. Dat stelt de directie van Uitvaart24, een nieuwe online prijsvechter in de begrafenisbusiness. Lees meer.
 • Tientallen miljoenen voor extra uren huishoudelijke hulp blijven op de plank liggen. Gemeenten houden het geld verborgen en consumenten weten zo niet dat er een toelage te krijgen valt. Dat moet anders, vindt de Consumentenbond. Lees meer.
 • Prominente Republikeinen geven hun stem niet aan presidentskandidaat Donald Trump. Volgens hen is Trump een gevaar voor de nationale veiligheid van de Verenigde Staten. Lees meer.

 Wat wordt er verder besproken bij de koffieautomaat?

 

 • Sylvie Meis geniet volop van haar vakantie in Mallorca. Op social media verschijnt het ene na het andere kiekje waar de presentatrice stralend op staat. Lees meer.
 • Het laatste nieuws over de misdraging van Yuri van Gelder, interviews met Anna van der Breggen en Marianne Vos en de grote show rond Usain Bolt. Bekijk de video van Telesport Rio.
 • TV-kok JAMIE OLIVER kan niet alleen goed koken, hij zorgt ook voor een uitgebreid nageslacht. Zijn vrouw is zondag bevallen van hun vijfde kind. Het jongetje is de tweede zoon van het stel. Lees meer.

 

Wat kun je vandaag volgen?

 

 • Dag 4 van de Olympische Spelen begint voor Nederland met schermer Bas Verwijlen. In zijn derde deelname aan de Olympische Spelen hoopt hij - na eerdere uitschakelingen in de achtste finale en kwartfinale - dit keer om de medailles mee te strijden. Bekijk het programma van de Spelen van Vandaag.

 

Wat raden wij verder aan?

 

 • Na nieuwe splijtende kritiek van de kant van president Erdogan komt de vluchtelingendeal tussen de EU en Turkije meer en meer onder druk te staan. Maar Brussel bijt op z’n lip en probeert het hoofd koel te houden. Lees meer (premium).
 • Gek, gekker, gekst. De overtreffende trap op de voetbaltransfermarkt. Dik 105 miljoen euro voor Paul Pogba en Manchester United is er nog trots op ook. Lees meer (premium).
 • Geen tompouce en worst. De Hema in Barcelona oogt hipper en frisser dan de gelijknamige winkels in Nederland. Klanten verlaten de winkel met een vollere mand dan in Nederland. De Hema wil de Nederlandse vestigingen graag restylen naar ’Spaans model’. Lees meer (premium).