Nieuws/Binnenland
384798
Binnenland

Opluchting bij handbalsters

Henk Groener

Henk Groener

De Nederlandse handbalsters bedankten maandagavond na hun overwinning op Argentinië bij de Olympische Spelen uitgebreid de fans op de tribune van de Future Arena. Oranje won met 26-18 en herstelde zich daarmee van de verrassende nederlaag in het openingsduel van zaterdag met Frankrijk.

Henk Groener

Henk Groener

"De overwinning werd gevierd alsof er iets heel groots bereikt was", zei de Nederlandse bondscoach Henk Groener, die wel een beetje verrast was door de uitbundigheid. "Dat toont hoe groot de opluchting bij onze speelsters is. Maar ja, het is onze eerste zege op de Olympische Spelen. En we mochten de fanatieke Braziliaanse fans ook wel even bedanken."

Oranje nam snel een voorsprong van liefst 7-0 op Argentinië, dat wordt gezien als het zwakste land in groep B. Daarna ging het mis bij het team van Groener. Argentinië verkleinde de achterstand tot twee punten: 10-8. "Wij hebben hen teruggeholpen in de wedstrijd", oordeelde de bondscoach.

"De concentratie in de dekking verslapte en we speelden niet ons eigen spel. Als je de gehele wedstrijd bekijkt, zijn we niet in gevaar geweest. Aan het einde van de wedstrijd kwam de snelheid en frivoliteit terug in ons spel. Uiteindelijk krijgen we achttien doelpunten tegen, dat is prima. Qua aanval hadden we er meer rendement uit kunnen halen."

Zuid-Korea is woensdag de volgende opponent van Oranje. Vier van de zes landen uit groep B kwalificeren zich voor de kwartfinales.