Nieuws/Binnenland
384848
Binnenland

Agenten verdacht van lekken in liquidatiezaak

HEERLEN - Twee politiemedewerkers in Limburg zijn aangehouden op verdenking van schending van het ambtsgeheim en ambtsmisbruik. De twee, een 50-jarige man en een 25-jarige vrouw, zouden vertrouwelijke gegevens uit het onderzoek naar de moord op Sven Prins hebben gelekt. Dat hebben het Openbaar Ministerie en de politie maandag laten weten.

De man werkt in het basisteam Westelijke Mijnstreek en de vrouw in het basisteam Heerlen. Ze zijn buiten functie gesteld en worden geschorst. Ook heeft de politie opdracht gegeven voor een intern disciplinair onderzoek. Naast de twee zijn een 48-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en drie mannen uit Heerlen van 34, 35 en 46 jaar oud aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het lekken van informatie.

Daarnaast liet de politie maandag ook weten dat er vier mannen zijn aangehouden omdat ze mogelijk met de liquidatie te maken hebben. Het gaat om drie mannen van 31, 36 en 38 jaar uit Brunssum en een 27-jarige Amsterdammer. Maandagmiddag werden er huiszoekingen verricht in de woningen van de vier verdachten. Naar aanleiding daarvan werden nog eens vier personen aangehouden. Het gaat om drie personen van 51, 54 en 34 jaar uit Brunssum. Zij zijn aangehouden in verband met de vondst van een vuurwapen. Een vierde verdachte, een vrouw van 41 die eveneens uit Brunssum komt, werd meegenomen omdat de politie bij de huiszoeking ook verdovende middelen aantrof.

Sven Prins werd vorig jaar september doodgeschoten. Hij zat met een kennis in zijn auto toen hij vanaf de Torenstraat in Brunssum enkele honderden meters achtervolgd werd door een auto. De achtervolging, waarbij in het wilde weg is geschoten en waarvan veel mensen getuige zijn geweest, eindigde in Heerlen, waar bij een rotonde de fatale schotenreeks was.